Koordinoijan terveiset

Tervetuloa näille välinehuoltoalan, perustason ensihoidon ja hyvinvointiteknologian kokeilujen uusituille verkkosivuille. Meidän koordinoijan tavoitteena oli saada joustava, helppokäyttöinen, vuorovaikutteinen ja visuaalisesti parempi sähköinen alusta kokeilujen tiedottamiseen sekä kokeiluverkoston sekä sidosryhmien väliseen yhteistyöhön. Antakaa meille palautetta onnistuimmeko?

Suurin osa OKM:n kokeiluluvan saaneista koulutuksen järjestäjistä ovat käynnistäneet kokeilut vuoden 2014 – 2015 aikana.  Opetushallitus tarkisti toukokuussa 2015 (13.5.2015) kokeiluohjelman ja antoi myös uudet määräykset kokeiluissa noudatettavista tutkintojen perusteista.

Kokeilukohtaiset yhteistyöpäivät järjestettiin syksyn aikana Turussa 5.10. (välinehuoltoalan perustutkinto), Helsingissä 6.10 (hyvinvointiteknolgogian kokeilut) ja 13.11.2015 (perustason ensihoidon kokeilut). Koordinoijan tuntumaksi jäi, että nyt päästiin jo itse asiaan eli arvioimaan kokeilujen alkuvaiheen kokemuksia suhteessa kokeilujen tavoitteisiin ja ennakoituihin tuloksiin.

Seuraavista kokeilukohtaisista yhteistyöpäivistä on sovittu. Tervetuloa kokeilijat ja jaostojen jäsenet sekä kutsutut yhteistyökumppanit hyvinvointiteknologian kokeilujen yhteistyöpäiville 26-27.1.2016 Ouluun (OSAO), perustason ensihoidon kokeilujen yhteistyöpäiville 15-16.2.2016 Jyväskylään (Jämsän ammattiopisto) ja välinehuoltoalan kokeilujen yhteistyöpäiville 17-18.3.2016 Ouluun (OSAO)!

Koordinoija on laatinut kokeilujen vaikuttavuuden arviointiin liittyvän arviointisuunnitelman syksyn 2015 aikana.  Arviointisuunnitelma hyväksyttiin ohjausryhmässä 2.11.2015.  Sen laatimisen tavoitteena oli tuottaa arviointietoa osana kokeilujen etenemisprosessia ja  kytkeä arviointitiedon hankkiminen osaksi koordinointitehtävää ja kokeilujen ohjausta. Tutustukaa arviointisuunnitelmaan näillä verkkosivuilla!

Vuoden 2015 väliraportointi on tulossa ajankohtaiseksi. Koordinoija antaa ohjeet väliraportoinnista sähköpostilla sekä näiden verkkosivujen kautta viimeistään 11.12.2015.

Kaikille kokeilujen yhteyshenkilöille sekä muille yhteistyötahoille mukavaa joulun odotusta ja joulua (senkin aika tulee kohta)!

OSAO_Opinkukka_joulu_2014_6

Marja Veikkola, kokeilujen koordinoija Osekkista