Kesällä 2015, koordinoijan mietteitä

Kevät eteni koulutuskokeiluissa suunnitelman mukaisesti.

Yhteistyöpäivät toteutuivat sovittujen aikataulujen mukaan ja hyvinvointiteknologian kokeiluissa pidettiin ”ylimääräinen” päiväkin 19.5.

OPH:n kokeiluohjelma päivitettiin 13.5. ja sen liitteenä saatiin 1.8.2015 voimaan tulevat tutkinnon perusteet. Koulutuskokeilu – käsite korvattiin uusitun lainsäädännön mukaisesti kokeilu -käsitteellä. Kokeiluohjelman käsite pysyi ennallaan. Kokeilututkintoihiin saatiin myös kaikkiin tutkintonimikkeet, joita on toivottukin. Tutkinnon perusteisiin tuli TUTKE lainsäädännön mukaiset muutokset ja tarkistuksia muiltakin osin.

Kysyimme toukokuun loppupuolella palautetta meidän koordinoijan toiminnasta. Vastaukset tuli 10 koulutuksen järjestäjältä. Yleisarvosana toiminnastamme oli 4,2 . Palaute oli siis pääosin myönteistä, kehittämiskohteiksi tuli yhteistyöpäivien ”napakoittaminen” ja kokeilujen www- sivujen toimivuus. Nämä oli kohteet, jotka itse tiedostimme myös.

Parasta näissä kokeiluissa on mielestäni ollut se, että yhteistyö alkaa muotoutumaan koulutuksen järjestäjien kesken. Omien kokemusten jakaminen ja toisilta oppiminen vaatii myös luottamusta toinen toisia kohtaan. Luottamus alkaa jo ”tuntua”…

Oulussa 17.6.2015 hyvää kesää (ja lämpimämpää) kaikille toivotellen,

Marja-koordinaattori